duminică, 11 octombrie 2015

Rugaciune.Declaratie despre fericire.

Subsemnatul anonim, un suflet fericit, nascut din iubire si crescut in iubire declara pe propria raspundere, constient de consecinte, urmatoarele:

Astazi a fost o alta zi minunata, in ciudata vremii urate de afara, o zi in care Dumnezeu, supremul arhitect mi-a daruit o incarcatura enorma de fericire si o alta lectie de invatat.
 Povestea incepe cu putin mai mult timp in urma cand planetele s-au aliniat deasupra mea, la 14 ani, si am pornit pe un drum necunoscut, legat la ochi si cu dopuri in urechi. In pachetul meu de drum am primit cateva sfaturi bune, cateva urari si cam atat. Am pornit in cautarea fericirii. De-a lungul timpului am avut succes in anumite actiuni si esec in altele, toate pentru a putea invata anumite lucruri care sa-mi asigure hrana sufletului pentru drumul care va urma. Am descoperit la scurt timp ca eu merg pe mai multe drumuri iar unul dintre acestea este fericirea in dragoste. Acest drum, sincer sa fiu, este unul plin de gropi, cu multe cotituri si rascruci si scopul meu din aceasta seara nu este acela de a-mi povesti calatoria, ci doar o parte din ea, cea mai actuala.
O mare rascruce a fost la 16 ani cand am avut cea mai serioasa relatie si am suferit cel mai mult, dar asta e o alta poveste pentru o alta seara goala. La 18 ani, planetele s-au aliniat iar si un alt dar divin a fost acela al intelepciunii, de drept meritat pentru ca am trecut prin incercari mai grele sau mai putin grele si am invatat din ele. Astfel am descoperit ca viata este trista si goala precum vidul fara cineva alturi.
De curand am descoperit ca nu are rost sa alergi dupa iubire, iar un prieten foarte bun mi-a spus ca toate vin de la sine si iata ca in aceasta seara, pe langa cadoul pozitiv, am primit si o revelatie. Am descoperit ca alaturi de mine se afla o persoana minunata care ma sprijina si ma ajuta sa fiu fericit, vine alaturi de mine si imi da din energia ei pozitiva fara sa ii cer.
Hai sa modificam putin regulile jocului trecand de la monologul general catre un alt tip de monolog, mai personal adresat unei singure persoane.
M, iata ce urmeaza sa iti marturisesc:
In primul rand, imi pare rau pentru lunga introducere dar a trebuit sa te pun putin in tema si sa-ti atrag atentia in vreun fel sau altul.
In al 2-lea rand, in caz ca nu ai observat, chiar daca par trist si inchis in mine si pare ca sunt de parere ca orice as face e zadarnic, eu sunt optimist, visez si iubesc. Iubesc orice, de la cel mai mic gandacel pana la frumusetea cerului instelat si imensitatea coplesitoare a padurii. De la mirosul valurilor, pana la senzatia nisipului pe piele, cand stai intins noaptea contempland la diverse teme. Iubesc modul in care natura se imbina armonios, asa cum a gandit-o Dumnezeu.
Imi lipseste totusi o piesa a acestui ansamblu, iubirea jumatatii mele.
Tu ai aparut in viata mea "la intamplare" si observ ca ti la mine neconditionat si apreciez foarte mult acest lucru. Sunt multe chestii pe care as fi vrut sa ti le spun aici dar s-au pierdut pe drum, la propriu si la figurat, sunt tot atatea chestii care vor aparea in mintea mea dupa ce iti voi da sa citesti acest nou "capitol" din viata mea, si sper sa am ocazia sa ti le spun.
Am ales sa scriu pe blog, in detrimentul hartiei sau al viului glas pentru ca mi se pare cea mai "eterna" modalitate de a imortaliza sentimentele.
M-am rugat mereu pentru ingerul meu pazitor, am ajuns la concluzia ca am un inger spiritual care imi lumineaza drumul, am suflete care m-au iubit si ajunse in cer, se roaga pentru mine sa fiu ajutat si sa "imi mearga bine", dar eu, foarte materialist si egoist m-am rugat sa primesc un inger fizic, cu trup care sa imi lumineze drumul si sa ma ajute cum poate mai bine, iata ca am primit si acela esti tu. *Asa cred si sper*
Eu, (EU) iubesc cel mai mult la oameni sufletul frumos si mintea puternica deoarece acestea sunt darurile cele mai depret cu care pornim la drum, in viata. Mintea ta este complexa si desi am putut vedea doar o mica parte din ea, am fost fascinat pe deplin pentru ca poate intelege, dezvolta si sustine idee in orice domeniu al vietii, iar sufletul este precum lumina farului care ma calauzeste pe mine, corabia sa ajung la mal intr-o lume precum marea involburata din cauza celei mai urate furtuni vazute de om vreodata. Ochii tai, drumul catre suflet este presarat cu mici capcane menite sa pastreze departe orice intrus care vrea sa ajunga la comoara cu intentii necurate. Sper doar ca eu nu sunt doar un intrus, iar intentiile mele sunt bine intemeiate, precum si ca sunt bine primit in acest frumos altar plin de lumina iubirii.
Imi doresc o aventura plina de ghicitori care sa ne tina mintea treaza si sa o exerseze chiar si in cel mai obositor mod, o aventura plina de citit printre randuri in care sa dezvoltam un limbaj al mintii, un cod secret al fericirii.
Sunt multe de zis, dar la ora asta, e tot ce pot spune, iar daca drumul nostru va urma sa inceapa, abia astept sa deschid iar "Cartea lumii" si sa adaug cu drag clipele frumoase precum intr-un ierbar in care sa punem fiecare amintire precum omul alege cele mai frumoase plante, tot din iubire pentru lume.
Sper ca intentiile mele nu au fost intelese gresit, ma rog in clipele ce urmeaza ca eu sa nu fii inteles gresit si imi doresc din tot sufletul ca ceea ce am scris sa fie scrisoarea pentru paznicul drumului meu, scrisoare care sa ma ajute sa imi continui calatoria alturi de cea mai minunata persoana pe care am cunoscut-o. Si chiar daca nu ar fi asa, mi-ar face nespusa placere sa mergem pe acest drum ca cei mai buni prieteni.
Din momentul publicarii si pana la primirea unui raspuns, ma astept inca de pe acum sa petrec cele mai lungi clipe din viata. Sper ca ti-a placut pentru ca eu am ajuns la capatul rezervei mele de cerneala, sufletul meu- calimara- imi cere acum o pauza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu